Waarom Google Mijn Bedrijf onmisbaar is voor je lokale marketing

Een Google Mijn Bedrijf profiel is essentieel voor je online vindbaarheid én voor je lokale marketing. Niet alleen kom je met een Google Mijn Bedrijf profiel op de Google Maps kaart te staan, jouw klanten kunnen je ook veel makkelijker in de zoekresultaten terugvinden. Zo’n profiel heeft dus heel wat voordelen en is ook nog eens gratis! Wij helpen je met verder met enkele tips & valkuilen van het platform.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een online platform dat Google volledig gratis ter beschikking stelt. Met zo’n profiel ben je vindbaar op Google Maps en zijn jouw bedrijfsgegevens zoals je website, telefoonnummer en e-mailadres makkelijker vindbaar.

Waarom is Google Mijn Bedrijf goed voor mijn SEO?

Heb je er ooit op gelet hoe de organische Google zoekresultaten eruit zien? Neem nu bijvoorbeeld een zoekopdracht naar een schilder in jouw buurt. Dan vind je helemaal bovenaan de zoekresultaten de betalende advertenties en daaronder meteen een kaart met schilders dicht bij jou. Met een goed ingesteld profiel kan je dus mooi bovenaan de organische zoekresultaten terecht komen.